Десетки пловдивчани останаха излъгани в очакванията си да гледат цирк, след като минути преди старта на спектакъл от фестивала „Златен кон” в зала Колодрума разбраха, че събитието пропада. Те потърсиха медията ни, за да се оплачат от некоректното отношение на организаторите.

"Отидохме на международен цирков фестивал, който се рекламираше като грандизно събитие. Десетки деца останаха излъгани. Билетите се продаваха между 40 и 60 лева, а накрая никой не ни увеоми, че цирк няма да има. Колодрума дори беше затворен и никой не ни даде никакво обяснение защо няма да има цирк. Останахме излъгани и крайно разочаровани", разказа читател на медията ни.

Недоволните зрители реагират и в социалните медии със съобщения на официалната страница на фестивала.

„Лъжци с такова нетърпение ви чакахме в Пловдив! Много съм разочарована, както и другите хора, отишли снощи с малки деца... Никой нищо не съобщи, дори един лист А4 да бяхте залепили, та да не се чудим какво става.”

„Може ли да отмените представленията в Пловдив без да ни предупредите? Много некоректно от ваша страна,много хора останахме излъгани без представление, кой ще ни възстанови парите и ще обясни на децата защо не са на цирк?”

Това пишат разочарованите пловдивчани.

Единственият отговор на организаторите на събитието в Пловдив е, че според тях разпространителите на билети са длъжни да уведомят зрителите за отмяната на събитието, както и да възстановят сумите на разочарованите зрители.

„Писах ви и случайно разбрах с едно изречение, че отлагате събитието. Изключително груба и лаконична комуникация с клиента. И не, не е техен ангажимент да ни уведомят, Ваш е. Техен е ангажиментът да възстановят парите. Те дори нямат данни като и-мейл, с който да уведомят. Изключително некоректно от Ваша страна. Даже обмислям жалба до КЗП за начина Ви на “отмяна”, и за партньора Ви , който продава билети, защото и сумата ми не е възстановена , в указания от тях самите срок!”, коментира и друга излъгана пловдивчанка.

Оказва се, че по същия мистериозен начин фестивалното гостуване е отпаднало и от програмата на зала „Арена Русе”. И там е имало струпване на публика, която също не е била уведомена, че представлението пада.

Фестивалът „Златен кон” се е провел единствено в София и то под егидата на Столична община. От кадрите и публикациите в социалните медии става ясно, че там заедно със спектакъла е се е състояла и церемония по награждаване на участници във фестивала. Водещ е бил журналистът Драгомир Драганов, който от години се бори за каузата на българското цирково изкуство. Председател на журито пък е била треньорката по художествена гимнастика Нешка Робева.

Екипът ни потърси за официален коментар организаторите. Ето какво отговориха те:

„Поради технически причини се наложи Голдън Хорс Продъкшън да отмени събитието в зала Колодрум, като уведоми за това своевременно компаниите, разпостранители на билети. Тяхно задължение е да уведомят своите клиенти. Те разполагат и с контактите на клиентите. Зала Колодрум също е уведомена. Всички, закупили билети, могат да получат пълната сума на закупените билети от мястото, откъдето са ги закупили”.