Делото на близнаците Динкови не стартира днес. Причината за това е, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а именно разпитът на арестувания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото. Според адвокатката на двамата братя Светлана Званчева обаче това искане е неоснователно.

“Сега се прави ново искане, в такъв случай да разбирам, че прокуратурата не поддържа този обвинителен акт", заяви юристът.

Двамата братя заявиха пред магистратите, че признават вината си описана в обвинителния акт и искат съкратено следствие. След като изслуша страните по делото, съдът взе решение и насрочи заседанието за друга дата, за да бъде допуснат до разпит единствения очевидец на убийството и да бъде разкрита обективната истина. По отношение на мярката за неотклонение магистратите сметнаха, че на този етап тя трябва да остане “задържане под стража”. По думите на съдията е имало данни, че обвиняемите са подготвяли заминаване от страната.

 “Те ще останат в ареста, докато не приключи това производство", завърши Боян Кюртов.

 “Каквото причиниха на Митко, такива трябва да бъдат и техните присъди. Трябва и те да бъдат закопани, както Митко беше. Защо не му помогнаха?”, каза майката на Димитър Малинов след заседанието.

Динкови бяха изкарани от съдебната зала, докато се чуваха викове “да го сънувате всяка вечер” и “убийци”. Единият от братят -Борислав Динков се засмя на отправените думи в заседателната зала.

Делото беше отложено за първия месец на 2024 година, но ако дотогава Рангел не бъде върнат на българските власти, заседание отново няма да има, коментира прокурорът.

Близнаците застанаха пред съда, свидетел поиска отвод на прокурора

Близки на Митко на протест пред съда, искат делото на близнаците да не тръгваПоказанията на Рангел Бизюрев ще променят развоя на делото, смятат още протестиращите