Петима са заразените с коронавирус в и дирекция „Местни данъци и такси” на Община Пловдив. Това стана ясно след направените PSR тестове на всички служители. Както TrafficNews.bg съобщи, заразен е и директорът на данъчното Рашко Стоянов. Всички заразени работят в сградата на ул. „Радецки“ № 18.

Само един от служителите с установена положителна проба  работи на гише. Няма опасност за гражданите, защото всички работни места са изолирани с високи стъклени прегради, а служителите са с маски. Обслужването на граждани няма да бъде преустановено.

Община Пловдив вече извърши необходимата дезинфекция на административната сграда и помещенията. Ще се продължи с ежедневната трикратна дезинфекция на общите части, ще се спазва стриктно да няма струпване на хора в салона за обслужване. На достъпни места са поставени дезинфектанти за ръце. След всеки посетител плотовете се дезифцират.

Както и досега до сградата няма да се допускат граждани без маски. Припомняме, че данъците и таксите могат да се плащат онлайн, а информация може да се получава онлайн и по телефона.

Данъчното към Община Пловдив пламна с COVID-19, сред заразените и шефа муУтре се очакват да излязат всички проби на служителите на ул. „Радецки”