Окончателно НАП запечата за един месец търговски обект в Столипиново, след две поредни акции в махалата.

Припомняме, че в четвъртък данъчни и полиция отново нахлуха в етническия квартал. Редица магазини и павилиони са били проверени. Това е втора акция в Столипиново. Преди седмица служители на приходната агенция удариха редица обекти.

 Данъчни се върнаха в Столипиново! Запечатват и глобяват наред нелегални обектиНа прицел са били павилиони и магазини, които дори нямат касов апарат

Преди 7 дни под прицел са били два обекта, които обаче били затворени. В четвъртък данъчни отново се върнали във въпросните магазини. Единият от тях за пореден път бил затворен, но не и другия. Агентите на НАП нахлули вътре и започнала проверка. Те спипали обекта да функционира без въобще да има касов апарат или регистриран в системата на НАП такъв.

Междувременно официално един от нелегалните магазини е принудително запечатал. На вратите е поставена лепенка с административната мярка.

Акцията е по инициатива на Шесто районно. Изненадващите проверки ще продължат.

По думите на жители от квартала масово магазини, павилиони и дори заведения функционират нелегално, нямат касови апарати и не отчитате приходи.