Проверките на данъчните в Пловдив продължават. Редица фирми са били посетени от агенти под прикритие, като на редица дружества са връчени „честитки”. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност.

Сред новите клиенти на НАП са сергии за плодове и зеленчуци, магазин, ресторант и дори автобус от междуградския транспорт.

Имената на дружествата официално са вписани в „черните” списъци, публикувани в сайта на приходната агенция.

Сред обектите, ударени от данъчните се оказа ресторант Перфект в Кючук Париж. Заведението се намира на улица „Братя Бъкстон”. От седмица името на дружеството, стопанисващо ресторанта, е вписано в „черните” списъци на НАП. Управата се е сдобила със санкция.

В крачка са спипани и две фирми, стопанисваща сергии за продажба на плодове и зеленчуци. Павилионите се намират на едноименния пазар на улица „Младежка”. На въпросното тържище се е провела акция на НАП. Щателни проверки са извършени на пазара и околните обекти.

Пореден магазин в Столипиново също се е сдобил с акт. Обектът се намира на улица „Джебел”. В обекта са нахлули данъчни, които след проверка са констатирали нарушения.

В „черния” списък попадна и фирма, обслужваща вътрешния и междуградския транспорт на Пловдив. Един от автобусите пътуващ от гара „Север” за село Златосел е ударен от агенти на НАП.