Кметът на Пловдив Здравко Димитров и политическият и бизнес консултант Дан Шомон се срещнаха, за да обсъдят възможностите за привличане на нови инвестиции в Община Пловдив.

„Коментирахме и необходимостта да се търси подкрепа на сериозни компании за реализацията на стратегическия за Пловдив проект за снабдяване с чиста питейна вода от яз. „Въча“, заяви след срещата Здравко Димитров.

По думите му Дан Шомон е впечатлен от Пловдив, от културно-историческото наследство,  огромния му потенциал и от пловдивчани. Има идея да предложи на Пловдив да се побратими с град в САЩ, където има голяма българска общност. Освен това е изразил желание отново да посети града като следващият път ще бъде придружен от представители на бизнеса.

Дан Шомон бе гост на Пловдив по покана на Младежката асоциация по политически науки, която събра на свое събитие представители на академичната общност, световни експерти по международна политика и хора от местната власт.

Шомон е дългогодишен съветник на Барак Обама като сенатор и президент. Сред гостите бе и Владимир Петрович (посланик на Сърбия в САЩ в периода 2009 г. – 2013 г. ) и проф. Румен Кънчев, който е експерт по международна сигурност и геополитика. Официален гост на събитието бе кметът на Пловдив Здравко Димитров, който получи подарък от администрацията на Джо Байдън чрез Дан Шомон.