Годната, в която COVID влезе в ежедневието ни, а месеци наред имаше редица рестрикции,  Община Пловдив отчете рекорден брой на регистрирани кучета. Досега общо 584 са новорегистрираните домашни кучета, а 2 688 са пререгистрираните любимци.

Хората, които са си взели домашни любимци от приюта в Пловдив, също стават все повече – 128 от началото на година.

В същото време Община Пловдив по отношение намаляване популацията на безстопанствените кучета и котки дава добри резултати, тъй като цифрите показват намаляване на броя на животните на улицата. До този момент са уловени и предадени от граждани са 412 кучета и 718 котки, от тях кастрирани са 338 кучета и 679 котки.

В стационар от 85 клетки в Общинския приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ в Пловдив са настанени кучета, които очакват да бъдат приети и отглеждани като домашни любимци от хора, които ще се грижат за тях с много любов и внимание.

Общинският приют за безстопанствени кучета „Приятел завинаги“ се намира на 4-ти километър, „Пазарджишко шосе“. Ако намерите изгубено куче, или ако търсите своето такова, потърсете първо екипите на приюта – 032/96 61 84.