Археологическият музей в Пловдив затвари поради карантина. До 10 ноември вратите на музея остават затворени.  Причината - 4 случая на коронавирус сред служителите. 

Заразени са екскурзоводът и щандистите или почти цялото звено, което обслужва експозицията. 

Администрацията и археолозите продължават работа при закрити врата, а след 10-ти ноември ще работи в зимен режим. Заболелите са на домашно лечение, като едини е в по-тежко състояние, другите са по-леки. 

Това е поредната културна институция, която затвори врати заради усложнената епидемична обстановка. Преди това стана ясно, че има актьор от Пловдивския театър, заразен с COVID-19. При последвалото тестване на екипа се оказа, че има и други случаи. Това наложи отмяната на редица представления, които бяха преместени за през следващите месеци. 

Държавна опера-Пловдив също отмени спектаклите си. Макар и да не е обявено публично и в музикалната институция има засегнати от новия вирус сред техническия и ръководния екипи.

В средата на октомври ковид кризата покоси столичния Младежки театър.  В момента трупата вече играе, но при новите правила, въведени със заповед на министъра на здравеопазването от 30 процента посещаемост. Всичките си представления до края на октомври отмени и Театър 199. Спектаклите си отмениха Националната опера и балет, Музикалният театър и Бургаската опера, които ги отложиха за ноември.

Ковид влезе и в Русенската опера, а заради множество заразени отпаднаха участия на ансамбъл „Пирин” в проекти с колегите си от „Филип Кутев” и „Тракия”.