Бойка Янушева, известна като Черната вдовица от Пловдив, заведе иск срещу главна дирекция „Изпълнение на наказанията“за неимуществени вреди, докато е била в ареста. Той е бил в размер на 10 000 лева заради условията, докато е била в пловдивския арест в периода 16 април до 18 ноември 2021.

Янушева бе осъдена на 4 години затвор заедно със съучастника си Слейман Хамед, който получи наказание от 5 години.

Те бяха осъдени за  изпирането на 1 617 844 евро. Двамата са извършили 107 финансови операции. Парите са били наредени към банкова сметка в Китай, като 17 финансови операции са били успешни, а останалите 90 са били блокирани. 

По време на престъплението, Янушева е регистрирала фирми на десетина безимотни граждани, а след това им е отворила фирмени банкови сметки. Тя и ливанецът получавали пари от компютърни измами и после ги нареждали за Китай уж по търговски договори.  В момента Черната вдовица е в Сливенския затвор, но иска е заради условията в пловдивския арест.

В жалбата е посочено, че тя е спала на железни легла практически без матраци, чийто пружини били остри и й причинявали рани. Храната също е била „негодна“, като по думите й не ставала и за животни. Другите оплаквания са за това, че не са й позволявали телефонни обаждания, лишавали я от медицински грижи, както и съкращавали полагащата й се разходка.

Съдът е приел частично оплакванията на Черната вдовица. Магистратите от Административен съд са определили обезщетение от 1800 лева, като са отхвърлили претенцията до 10 000 лева.

Намалиха присъдите на Черната вдовица и съучастника ѝ, изпрали над 3 млн. леваБойка Янушева и Слейман Хамед ще лежат по-малко в затвора, но глобите остават космически

Черната вдовица и съучастникът ѝ прали милиони, за да спасяват болницаЯнушева и Хамед признали за престъплението, за да премине по-леко процесът