Част от таблата по спирките в Пловдив, които трябва да показват кога трябва да дойде автобусът, отново спряха.

Таблата и апаратите в градския транспорт са част от европейски транспортен проект на община Пловдив на стойност повече от 19 милиона лева. Парите са платени отдавна на испанския консорциум „Индра системас“, още през 2016 година, но взаимоотношенията между Община Пловдив и испанската фирма приключиха. Припомняме, че миналата година започна разследване на прокуратурата за транспортния проект, а в момента местната власт съди Индра за 1,5 млн. лева.

През последните няколко дни, таблата в някои части на район „Централен” угаснаха или липсваха надписи с разписанието на автобусите. За това сигнализираха пловдивчани до TrafficNews. Проблеми бяха констатирани и на две спирки на Пещерско шосе.

От предоставените снимки ясно се вижда, че освен „Община Пловдив” друг надпис не тече. Читател на медията ни допълниха, че дори часовникът е показвал грешен час.

От администрацията на Община Пловдив заявиха пред TrafficNews, че всеки ден в ОП „Организация и контрол по транспорта” получават сигнали за проблемни табла. От 400 съоръжения близо 10 на ден се развалят Таблата с соларни батерии най-често спират работа, добавиха от местната администрация. Оттам допълниха, че при проблем авариите се отстраняват в рамките на деня. 

Припомняме, че от 1 март  ел таблата по спирките се поддържат от ОКТ. Тепърва от Община Пловдив ще правят техническо задание и пазарно проучване за т.нар. надграждане на системата, което на практика обаче излиза, че ще изграждане отначало. 

Изключват ел системата за таксуване в автобусите в Пловдив, чакаме нова фирма да я пуснеОбщина Пловдив съди Индра за 1,5 млн. лева, очаква се искът да стане по-голям