Част от българите, оцелели при огнения ад на ферибота край гръцкия остров Корфу, се върнаха у дома. Една група беше транспортирана до Петрич, а друга - до Пловдив.

Малко след полунощ автобус със спасените международни шофьори пристигна на базата на транспортната им фирма ПИМК в града под тепетата. От компанията организираха превоз, който да върне служителите ѝ в страната ни.

Хората все още не могат да преживеят стреса от случилото се край гръцкия остров.

"4 без 20 започнаха да ни събуждат по каютите! В началото никой не повярва, защото учения се извършват редовно. Свалиха ни с лодки и видяхме как всичко гори! Радвам се, че сме живи", разказа Румен Чолаков пред TrafficNews.

Част от шофьорите, които са от различни градове, не успяха да се качат в личните им автомобили, защото са изгубили ключове и документи по време на спасителната акция.

"Всичкото изгоря, скапания кораб, изгоряха камиони, но ние оцеляхме с божията воля и се прибрахме в България! Надяваме се да намерят изчезналите ни колеги!", разказа Станимир Василев.

Продължава издирването на изчезналите ни сънародници. По последни данни те са седем на брой. Това стана ясно, след като бе установена народността на тези, които са в безизвестност. 

Припомняме, че на злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро. 

Спасен пловдивски шофьор: На горящия ферибот има още българи, тече евакуацията имСпасените ни съграждани са добре, настанени в лагер

Илиян Филипов: Фериботът все още гори, двама от нашите шофьори са сред издирванитеДвамата изчезнали шофьори са били видени последно да се качват на спасителен хеликоптер