Проверките на данъчните в Пловдив продължават. Редица фирми са били посетени от агенти под прикритие, като на редица дружества са връчени „честитки”. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност.

Сред новите клиенти на НАП са бутик на Главната, заведение, сергии и магазини, както и салон за красота. Имената на дружествата официално са вписани в „черните” списъци, публикувани в сайта на приходната агенция.

Сред обектите, ударени от данъчните се оказа кафе – аперитив в Кършияка. Заведението се намира на улица „Петър Шилев”. Агенти на НАП са нахлули в обекта и след проверка са констатирали нарушения. На управата е връчен акт, а след законоустановения срок ще се разбере и каква е санкцията за кафенето.

В крачка е спипана фирма, стопанисваща бутик за дрехи в центъра на Пловдив. Магазинът се намира на Главната. След покупка, служители на агенцията са установили гаф,  който е струвал на собствениците административна санкция.

В „черните” списъци на НАП попадна тази седмица и салон за красота. Студиото се намира в Съдийския квартал. Обектът, който е добре познат на жителите в района, е попаднал в полезрението на приходната агенция. След щателна проверка, салонът е санкциониран.

Сред новите клиенти на данъчното под тепетата са сергия за цветя на Гребната база, магазин и закусвалня в Кючук Париж, както и павилион на Руския пазар.