Тази вечер в 21 ч. ще бъде пуснато за движение северното платно на бул. „Санкт Петербург”. Кметът Здравко Димитров и вицето му по строителството Пламен Райчев бяха на място, за да видят как вървят строителните дейности по булеварда, който създаде напрежение и огромни тапи в квартал Гладно поле.

„Благодаря на строителите, които направиха всички възможно час по-скоро да завърши булевардът. Извиняваме се и на гражданите за причиненото неудобство”, заяви Зико.

Той добави, че след приключване на ремонтните дейности тук, фирмата ще се прехвърли на ул. „Лев Толстой”, където ще бъдат ускорени дейностите. А за ремонта на ул. „Радко Димитриев” ще трябва да изчакат дейности на топлофикация по прекарване на топлопровод. Последната улица от карето, на която ще се работи, е „Богомил”.

Относно напрежението между районните кметове и зам.-кмета Пламен Райчев, което ескалира заради ремонтите в Гладно поле, Димитров каза, че днес  са имали среща и всичко е нормално. Той отдаде напрежението между тях на изнервената обстановка и заяви, че трябва да говорят помежду си, а не през медиите.