Премиерът Бойко Борисов ще се самоизолира заради положителния тест на колегата му зам.-министър Николай Нанков. Днес заместник-министърът съобщи, че е заразен, въпреки че няма симптоми и се чувства добре. Последно той е бил в контакт с Бойко Борисов преди пет дни. 

Министър-председателят си е направил тест тази сутрин и той е отрицателен, но въпреки това ще изчака в самоизолация решението на РЗИ - дали ще бъде карантиниран. 

Ето какво написа премиерът: 

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни.

Зам.-министър Нанков даде положителна проба за COVID-19!Нямал симптоми, направил си тест превантивно

По правило се каранантирнират хора, които са имали контакт със заразен в последните 48 часа преди настъпването на симптоматиката му или преди положителен тест за асимптомните. 

Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни...

Posted by Бойко Борисов on Friday, 23 October 2020