Емоционално, но объркващо, обяснение за проблемите с поста си на областен управител даде днес пред медии Ангел Стоев. 

Той посочи, че объркването - да бъде свален от поста с решение на Министерски съвет, а след това върнат на поста, идва от факта, че сам поискал да бъде освободен от длъжността, но после размислил. 

"Бях подал заявления до Министерски съвет да бъда освободен от поста на областен управител по лични причини. След консултации с най-близките ми хора прецених, че трябва да продължа да изпълнявам функциите си от гледна точна на дълга, който съм поел към България и да преодолея личните причини. В резултат на което подадох второ заявление, с което оттеглих заявлението за напускане. И двете заявления са в регистратурата на МС. Въз основа на първото бе взето решение за освобождаването ми, въз основа на второто - съм върнат на длъжност", посочи Ангел Стоев на брифинг днес. 

От пресцентъра на Министерски съвет обаче продължават да не дават никакво обяснение. Как решението за освобождаването на Стоев е публикувано в решенията на МС, липсва второ решение за назначаването му обратно на длъжност, но въпреки всичко Стоев запазва поста си? Въпрос без отговор. 

Ангел Стоев с пост във Фейсбук, вместо с коментар за абсурдния казусВсички институции мълчат, докато Стоев свиква Областен оперативен щаб

И ако беше такъв случая, защо никой не даде обяснение още при "уволнението" на Стоев, че става дума за грешка или за променено решение. И още един интересен въпрос, кога Стоев е подал второто заявление, с което оттегля първата си воля - да бъде освободен? Защото, освен ако не го е подал след вземането на решението, то това решение за освобождаване продължава да е легитимно. И за да бъде отново възстановен на поста, трябва нова заповед за назначение.

Проблемът е, че обяснението, представено днес от Стоев, задава много повече въпроси, отколкото отговори, и остава много въпросителни около това защо, ако наистина това е причината за перипетиите с поста му, това не бъде бързо, точно и ясно разяснено с  документи.