"Там, където завист, злоба и брадва заповядва, там никой на нищо не се радва". С тази мисъл на Алейдин ходжа ви пожелавам прекрасен петъчен ден! 

Това написа Ангел Стоев в личния си профил във "Фейсбук". Крилатата мисъл идва часове след преврати за мястото му на областен управител и е първият коментар на Стоев по абсурдния казус.

Припомняме, че в сряда, на 20 октомври, от пресцентъра на Министерски съвет бяха изпратени Решенията на Министерски съвет, взети на заседание провело се на същата дата. Сред тях попада решение, озаглавено: "Ангел Стоев е освободен от длъжността областен управител на област Пловдив". В него се казва още, че Правителството е приело решение, с което освобождава Ангел Стоев от длъжността областен управител на област Пловдив. На поста се назначава Даниела Николова-Кършева, която до момента заема поста заместник областен управител на област Пловдив. В същото решение е споменато, че "В рамките на днешния ден със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник областен управител на област Кюстендил е освободен Йордан Гогев". 

Докато в сайта на Областна администрация-Кюстендил е видно, че от 21.10.2021 Йордан Гогев не фигурира като заместник областен управител, то на 21.10.2021 в сайта на Областна администрация-Пловдив излиза съобщение, че "Ангел Стоев остава на поста като областен управител на област Пловдив"

Репортер на TrafficNews се свързаха с Ангел Стоев, но той отказа да коментира. Отказ за информация получихме и от пресцентъра на Областна управа - Пловдив. 

От медията ни изпратихме запитване и към пресцентъра на Министерски съвет, откъдето обаче след настойчивост от наша страна ни отговориха, че запитването ни е прието, но отговор на какво се дължи разминаването засега няма.

 „Препратили сме запитването, когато имаме отговор ще ви информираме“, посочиха от пресцентъра на МС.  

Проверка в Правно-информационната система на Министерски съвет показва, че няма качено подобно решение от правителствено заседание. Липсва и стенограма от конкретното заседание. 

Междувременно Ангел Стоев, в качеството си на областен управител на Пловдив, свиква днес Областния оперативен щаб по повод усложнената епидемична обстановка по отношение на COVID-19. На срещата ще бъде обсъдена евентуалната нужда от разкриване на още ковид легла, спазването на противоепидемичните мерки, както и начина на обучение в училищата в условията на завишена заболеваемост от инфекцията. 

На практика обаче обществеността е свидетел на пълен информационен абсурд, защото по данните до момента изглежда сякаш правителството е освободило Ангел Стоев от поста на губернатор, но той не желае да го напусне. Ако това не е така, защо никоя от страните не коментира грандиозният проблем, за да даде по-логична обосновка? Отговорите все още чакаме, а до тогава статутът на Стоев остава мистерия или поне под въпрос по отношение на своята лигитимност.