Търгът за отдаването на ресторант „Ловен парк” за 10 години пропадна. Общинският съвет не прие  предложението, с което се предвиждаше той да се отдаде под наем, като от него се приспаднат  сумите, необходими за ремонта.

Без никакви  дебати само 17 съветници подкрепиха решението, 7 бяха „против”, а 12 се въздържаха. От страна на Община Пловдив също никой не излезе да защити и да обясни смисъла на това предложение.

Както TrafficNews изненадващо Община Пловдив реши да пусне имота от над 3 дка, който има РЗП от 1500 кв.м под наем, макар че беше в графата за концесии.

Ново 20! Зико предлага да се даде ресторант „Ловен парк” на символичен наем плюс ремонтКметът се отказа от концесията на емблематичния ресторант, дават го за 10 години

Инициативата за търга бе от фирмата „Файн Фуудс”, която го стопанисва заведението от 2005  година. Тя се държи Димитър Здравчев, който е близък на кмета Здравко Димитров. Преди това Здравчев бе в съдружие в дружеството с баща и син Илко Ангелов Илиев и Ангел Илков Ангелов . Последният бе общински съветник в  миналия мандат от групата на МК „Здравко Димитров – Да решаваме заедно”. От 2016 година едноличен собственик е Димитър Здравчев.

В мотивите в търга е изтъкнато, че от фирмата са уведомили Община Пловдив, че ресторантът и хотелската част към него имат нужна от спешен ремонт – на покривите на двете сгради, подмяна на ВиК и Ел. инсталации в сградите и двора, изграждането на нова ограда, както и настилки и стени. Сметната сума за ремонта е 608 хил. лева с ДДС.

Месечният наем, от който трябваше да стартира търгът е 7029 лева на месец за целия терен, който е с площ от 2900 кв.м, а вътре има 1500 РЗП. Според изчисленията на Община Пловдив за 10 години наемът щеше  бъде 843 592 лева. Така Община Пловдив предлагаше на бъдещия наемател да му приспадне сумата за ремонта от 608 хил. лева, но той трябва да извърши всички дейности за първите 12 месеца от наема.

С други думи наемната цена на ресторанта за 10 години щеше да бъде 235 хил. лева, или 1958 лева на месец.  Не е ясно дали предложението ще бъде внесено за гласуване на една от двете сесии на Общинския съвет до края на мандата.

Ще се даде ли за 35 години емблематичен ресторант в Пловдив, ползван на безценица?Общината вкара ресторант „Ловен парк” в програмата с концесиите, наемът му не е мръднал от 12 години