Подземните контейнери на Главната в Пловдив продължават да бъдат в безобразен вид. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които преди няколко седмици подадоха сигнал по темата.

След нашия материал и други пловдивчани сигнализираха за неприветливата гледка, която се намира в центъра на града, който бе обявен за една от най-добрите европейски дестинации. Такива гледки обаче едва ли са привлекателни за туристите.

Изглежда, че проблемът все още не е разрешен и контейнерите на ул. „Отец Паисий” продължават да преливат от отпадъци. Въпреки, че на съдовете е описано, че изхвърлянето на отпадъци извън тях е забранено, указанията не се спазват и боклуци извън тях има.

Грозна гледка на Главната! Боклуци извират от подземните контейнериЕднолични търговци или физически лица могат да получат санкции от 1 400 до 4 000 лв.

Предвидени са санкции за нарушителите от 300 до 1 000 лв., които да грозят физически лица, а еднолични търговци или физически лица могат да получат санкции от 1 400 до 4 000 лв. В този случай обаче наказани няма, а ежедневно от съда, разположен в близост до PizzaLab извират отпадъци.

„Минаха няколко седмици откакто публикувахте статия по темата, но промяна няма. Боклуците продължават да преливат, а миризмата е ужасна. Само за няколко часа локацията се превръща в сметище, явно общината неглижира проблема и трябва да свикнем с гледката”, споделят нашите читатели.

Гражданите смятат, че такава гледка в центъра на Пловдив е крайно неприятна и не би трябвало да я има. Очакваме общинските власти вече да вземат отношение по въпроса и неприятната гледка да остане само спомен.