Странният случай на освобождаването на Ангел Стоев като областен управител на Пловдив продължава да се заплита. 

Припомняме, че Стоев беше освободен с решение на Минисерски съвет от 20.10.2022 година от поста. Той отказа коментар, колегите му потвърдиха, че са много изненадани от рокадата. За губернатор беше назначена неговата заместничка - Даниела Николова – Кършева. 

На 21.10.2022 година обаче от Областна администрация изпратиха съобщение, че "Ангел Стоев остава на поста си". Минути по-късно той свика заседание на Областният оперативен щаб, насрочено за следващия ден. 

Оказва се обаче, че на 21 октомври Ангел Стоев не е бил областен управител. От стенограмата на Министерски съвет ясно личи, че Стоев е бил освободен с решение на 20 октомври. В правно-информационния портал е качено и второ решение от 22 октомври - за отмяна на решението за освобождаването. Това означава, че от тази дата насам, Стоев отново заема поста си. 

Още на 21 октомври от TrafficNews изпратиха запитване към Министерски съвет как Стоев остава на поста си, предвид, че е освободен, но отговор нямаме и до днес. 

Самият Стоев пази обет на мълчание около 48 часа след правителственото решение, след което обясни пред журналисти, че е поискал да бъде освободен по лични причини, но после негови приятели го убедили, че може да ги преодолее и депозирал нов молба, с която оттегля желанието си да напусне Областна управа. 

Бившият настоящ областен Ангел Стоев: Сам пожелах да напусна по лични причини, после размислихГоворил с приятели, които го убедили, че ще ги преодолее