„За многоетажния паркинг на мястото на ДКЦ VI ще проведем конкурсна процедура заедно с КАБ И САБ, но към момента не можем да говорим за нищо друго освен проектиране поради простата причина, че не сме преместили социалните услуги на „Рада Киркович“, където чакахме съгласуване с НИНКН“, това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев.

Градоначалникът поясни, че паркингът е изключително важен и е единствената алтернатива на подземния проект за съоръжение на Пеещите фонтани, който бе отхвърлен. Тотев отново изрази разочарование за краха на спорния проект под водата, тъй като посочи, че на Главната са необходими много паркоместа.

Именно заради това се предвижда многоетажният паркинг да бъде с най-голям капацитет от всички съоръжения от този тип, които се проектират в момента в града.

„На сегашният етап сме само на ниво проект, той ще бъде на масата следващият мандат“, обясни Тотев по отношение на паркинга на ДКЦ VI и посочи, че е възможно да се мисли за публично-частно партньорство със собственика на хотел "Лайпциг" Радослав Бозуков. 

Припомняме, че Община Пловдив обяви конкурс за изработването на идеен проект за направата на многоетажния паркинг върху ДКЦ VI пусна Община Пловдив. Срокът е до 31 март, а първите три проекта, които бъдат класирани ще получат награден фонд от 10 000 лева. Победителят ще вземе 5000 лева, а вторият и третият съответно 3000 и 2000 лева.

Подобно решение е нетрадиционно за практиките на местната власт, тъй като последните 2 години основните инфраструктурни проекти вървяха на инженеринг. 

Вдигат многоетажен паркинг върху пловдивска поликлиника! Общината се върна към конкурситеПобедителят ще спечели 5000 лева и покана за проектиране на съоръжението