Финалният трети кръг  BMW Cup 2020 на писта "Дракон“ край пловдивското село Калояново се превърна в истинско шоу. Дрифт, красиви модели баварци и зрелищно състезание – това бяха само част от вдигащите адреналина събития в съботния ден.

Организаторите от БМВ Клуб България подариха едно вълнуващо изживяване на всички любители на немската марка. Повече от час и половина най-добрите дрифт пилоти у нас показаха умения на пистата. Пушилка, миризма на каучук и много изхвърлени гуми, аплодисменти и адреналин на макс. За поредна година BMW Cup 2020 затвърди позицията си като едно от най-зрелищните събития.

На писта "Дракон“ премиерно бе представен и най-новият „звяр” в семейството на БМВ - Safety Car , новото М4 G22. Точно в деня на неговата премиера, посетителите на събитието ще имаха възможността да видят на живо най-новия модел от марката, предоставен от Бова Кар.

Това не бе всичко.Сред състезателните автомобили за пръв път бе представен и още един уникален екземпляр, единствен за България – БМВ М4 GT4. Едно от най-мощните представители на марката, a цената му е над 200 хиляди евро. „Звярът” е единствен в България и взе участие в сериите на състезанието днес.

Шампионатът се организира за шеста поредна година от БМВ Клуб България – официалният клуб на марката, който създава и поддържа най-голямата и активна автомобилна общност в страната. Целта на събитието е да дава възможност на всички желаещи, независимо дали са ентусиасти или професионални пилоти, да изявят себе си на пистата и да подобряват уменията си зад волана. Освен състезание, организаторите залагат на чистата и приятелска атмосфера между участниците, които взаимно си помагат и подкрепят.