39-годишният Димитър Куманов хвана кръста от студените  водите на река Марица на Богоявление. Мъжът сподели, че скача за първи път, но от много години го е планувал.

Той има 3 деца и ресторант за бързо хранене. Споделя, че е чувствал, че ще хване кръста.

"Чувството е уникално, децата ми са с мен даже. Пожелавам си цялото ми семейство да е живо и здраво и всички около нас", коментира пред медиите Куманов”.

Той разказа, че не е провеждал подготовка, но водите на Марица са били студени.Димитър Куманов пожела на жена си, която е именичка днес ,да бъде здрава.

Стотици пловдивчани се бяха събрали на брега на река Марица до Водната палата в очакване на тържествения Богоявленски водосвет. Литийното шествие  бе поведено от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай.

 

До 13:00 ч. желаещите да се хвърлят за Богоявленския кръст в студените води на Марица бяха 121 души, което е рекорд за Пловдив. Района около Водната палата бе отцепен за движение, а желаещите да гледат събитието тази година са изненадващо много.

Пловдивският митрополит Николай освети водата на Марица, както и кръста, за който се бориха смелите мъже, събрали се около брега. Във водите влязоха и 4 деца- единият , от които е Адреан на 11-години.

След хващането на кръста всички се събраха в кръг и изпяха химна на България.