15 ученици от Търговската гимназия в Пловдив и двама техни учители са блокирани не летището във Франкфурт, след като самолет на „Луфтханза” не ги е изчакал за прикачването. За това сигнализира TrafficNews зам.-директорът на школото Мариана Филипова, която е не немското  училище.

„ Ние сме двама учители с 15 ученици пътуващи по програма Еразъм+ . На 24.06 с полет на „Луфтханза” излетяхме със закъснение от София заради гръмотевична буря над Франкфурт, където имахме прекачване за Лисабон.  Вторият полет, пак на „Луфтханза”, не ни дочака. На летището е пълен хаос, никой не ни оказва съдействие, няма осигурен хотел или храна за децата. Единственият отговор, който получаваме, е да чакаме и да сме търпеливи.

Звъним на телефон за спешни случаи на МВнР България, но никой не отговаря!”, пише Филипова.  

Наш репортер се свърза с Мариана Филипова, която обясни, че след няколко часа опити най-после от Външно са се свързали с нея, като са изпратили хора от българското консулство.

„Тук цари пълен хаос. Има хиляди хора, които се лутат из летището. Преди малко минахме огромна опашка заедно с хората от консулството. Очакваме да ни намерят полет за Лисабон, но нямаме никаква друга информация. Храна и вода ние си купихме, но явно няма места в хотелите, стоим тук цяла нощ и чакаме някаква развръзка”, обясни преподавателят.

 

Очаквайте подробности!