Зверска верижна катастрофа стана тази вечер на автомагистрала Тракия в участъка между Пловдив и Чирпан. В инцидента са участвали четири автомобила, съобщиха читатели на TrafficNews.bg 

"Колите са потрошени, на място има полиция и линейки", разказа пътуващ шофьор в посока Бургас. 

В момента движението в района на 172 километър се извършва в едната лента. Към този час няма информация за състоянието на водачите. 

От Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че движението е ограничено в изпреварващата и аварийна лента по АМ "Тракия" То се осъществява в активната лента. Пътна полиция регулира трафика.

От там предупреждават шофьорите да карат внимателно. В София вече заваля обилен сняг, а в района на Пловдив тази вечер се очакват дъждове и ниски температури.

До сутринта от запад на изток валежите от дъжд и сняг ще спрат, а облачността временно ще се разкъса и намалее до ясно време. В неделя северозападният вятър ще се смени с югоизточен. Бързо ще се заоблачи и по-късно отново ще завали, в планинските райони на Западна България и в планините - сняг, в останалата част от страната - дъжд.

През нощта срещу понеделник валежите ще се усилят и ще продължат и в понеделник, като най-голяма е вероятността за значителни валежи в Предбалкана и Родопската област. От североизток, по-късно от северозапад и север, с усилване на вятъра, ще нахлува още студен въздух и в понеделник вече навсякъде ще вали сняг, ще се образува снежна покривка.

Има вероятност поради снеговалежите и силния вятър, особено в Източна България и по планинските проходи, да се създаде сложна обстановка - намалена видимост, навявания и преспи.