Малко повече от половин година след опустошителното наводнение в Трилистник, жителите остават обезпокоени от непочистеното корито на р. Стряма. С настъпването на пролетта и обилните валежи хората са притеснени, че бедствието може да се повтори и излизат на протест, като настояват реката да бъде почистена. Ако това не се случи, възнамеряват да бойкотират и предстоящите избори. Засегнати бяха над 100 къщи, а една се срути. Сериозни бяха пораженията по земеделските култури.

Водата унищожи тонове зеленчуци, пшеница и слънчоглед.  Протестът е неделя на обяд, а хората дават срок от 10 дни на държавата, за да изпълни техните искания. Ето и съобщението в групата на селото, след проведеното общоселско събрание по проблема:

„След днешното събрание с единодушие решихме на 19.03. в 12 часа да излезем на мирен протест на моста в село Трилистник, за да изискаме от отговорните институции да си свършат работата! Ако до 10 дни не получим категоричен отговор кога реално ще започнат действия по почистването на коритото на река Стряма, то призоваваме всички заедно да бойкотираме изборите и на 2-ри април да не упражним правото си на вот. Протестът ни е срещу 10-годишното безхаберие и бездействие на ВСИЧКИ отговорни институции, които само си прехвърлят отговорността по проблема. Притесненията ни, че Трилистник може отново да бъде залято, са огромни и съвсем реални, предвид пролетното снеготопене и предстоящите дъждове!“. Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви, че подкрепя протеста на жителите.

Той поясни, че „по времето на много правителства е започната козметика по коритото на Стряма, но никога нещата не са довършвани" и посочи, че настоява държавата да реши проблема.