Състоянието на Венцислав Робев от Карлово е много тежко. След пристигането в Турция се установява, че 40-годишният мъж е заразен с COVID -19. Предвид тежкото му общо състояние е настанен в болница в Турция, където лекарите се борят за живота му, като ежедневно му се правят множество изследвания и се вливат медикаменти. От 2 дни е поставен на кислород, защото положението е критично.

За съжаление, заразена се оказа и неговата съпруга Катерина, която неотлъчно е до него. Не е ясно кога ще бъде изписан от болницата, а състоянието му не позволява да бъде преместен в България.

Семейството е изключително притеснено, защото средства по дорителската сметка няма.

„Успяхме да издействаме Венци да остане в болницата до 5.11.2021 (петък), без да плащат допълнителния престой, който е 7 дни, но за съжаление нямаме възможност да направим повече от това. Вчера успяхме да издействаме от управата на болницата престоят и лечението на Венци да бъдат на минимална цена (като на турски гражданин). Сумата, която трябва да съберем, за да може да остане в болницата, възлиза на 10 000 € (20 дни престой и лечение). Ще заплащаме по 2000 € на всеки 5 дни, тоест на 5.11.2021 трябва да заплатим 2000 € за следващите 5 дни лечение”, пишат близките на Фейсбук страницата „Благотворителен базар Здраве за Венци”.

„Моля ви, нека да се обединим и да помогнем на тези хора. Нека да спасим Венци и той да се върне у дома жив и здрав. Сами и изплашени в болницата, на чуждо място в чужда държава, борейки се с тази ужасна болест и по-важното нямат финансова възможност да продължат лечението и няма възможност да се приберат в България, защото състоянието не позволява транспортиране. Имаме нужда от вас”, апелират те.

Всеки би могъл да дари средства за лечението на Венци чрез следната банкова сметка:

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG38 BPBI 7930 4035 5165 01

Титуляр: Венцислав Атанасов Робев

PayPal: health_ventsi@abv.bg

https://volontime.com/donation-campaigns/123