1723 литра ракия и 18 323 литра вино без документи са иззели митнически служители при проверки в Перущица и Пещера. Акцията е проведена на 3 ноември, когато е проверен стопански двор в района на град Перущица. В една от множеството постройки в имота, служителите открили четири броя ПВЦ-съдове с различни вместимости, съдържащи течност с мирис на ракия. 
 
В друга крайна постройка в същия имот митническите служители са установили, че зад заключена врата се помещава нелегален цех за производство на бяло и червено вино, оборудван с ферментатори и средства за бутилиране, където се съхраняват 18 323 литра алкохолна напитка с вид на вино. Взети са проби за изясняване на точния състав на алкохола, като в зависимост от алкохолния градус ще се определи дали откритото количество представлява вино или междинен продукт за производството на вино.
 
При друга проверка в частен имот в района на Пещера мобилна митническа група е установила незаконна инсталация с вместимост от около 200 литра за изваряване на алкохол. В гараж до жилищната постройка са открити и ПВЦ-съдове с етилов алкохол, с общо количество 500 литра, вероятно произведени при предишни изварявания в съоръжението. Взети са проби за лабораторен анализ на иззетия алкохол.
 
Инсталацията  за изваряване също е демонтирана и иззета от Митница Пловдив, след като не са представени удостоверение за регистрация и документи за платен акциз.
 
По случая е образувано административнонаказателно производство.