Протестът в пловдивското село Цалапица, организиран след убийството на Митко Малинов ескалира. Това се случи след като жители отидоха пред дома на близнаците Валентин и Борислав.

Протестиращите искаха да нахлуят в двора на къщата, но портите бяха заключени и те започнаха да блъскат по вратите с викове „Убийци”. Стигна се и до хвърляне на бомбички в имота, като превантивно беше извикана и пожарна, за да не се стигне до пожар. Полицията на свой ред се опита да успокои протестиращите, затваряйки подстъпите до имота на близнаците със жива верига.

Хората разказаха, че вчера на вратата на къщата е било написано „убийци”, но някой е изтрил надписа.

Тази вечер беше втората, в която се организира протест в селото. Исканията на жителите са за доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав.

След къщата на близнаците, протестиращите се отправиха към дома на заподозрения за убийството - 30-годишният Рангел Бизюрев, за който е издадена европейска заповед за арест.

Повече по темата вижте тук:

Втори ден протести в Цалапица за убития Митко: Спрете корупция и чадърите, искаме доживотен затворПротестиращите затвориха главния път в селото с викове „Вън на убийците от Цалапица”