„Роди се звезда”, но не в Америка, а в България- така жителите на Панагюрище описват Надежда Ковачева. От 5-годишна пеенето е начинът й на живот, а днес тя е новият глас на България.

Точно преди посрещането на новата година и след победата в „Гласът на България”- Надежда разказа пред TrafficNews за своя роден дом в Панагюрище, как са я посрещнали близките и приятелите й и какво си пожелава за 2024 година.

Надежда е със сигурност тази, която виждате и на малкия екран, такава е в живота. Занимавам се от 5-годишна с пеене и с музика, а човекът, който откри моя талант е моята педагожка до ден днешен г-жа Норми Генчева. Имам спомен, че в детската градинка си преслушваше дечица, за да открие някой талант. Помня, че ме чу и ми подаде една розова хартийка декларация и ми каза- „На другия ден татко ти Надя да те доведе в школата”, разказа победителката в „Гласът на България”.

Надежда добави, че никога не си е представяла живота по друг начин и без присъствието на музиката. Занапред  тя следва да запише висше образование в консерваторията с поп и джаз пеене.

„Аз доста дълго време не се бях прибирала, месец бях в София и когато дойдох у нас видях семейството си и най най-близките си хора, почувствах се на място и цяла. Никога не съм била с тази нагласа и никога не съм си го дори и представяла. В началото, когато чух името си беше един шок 5-секунден, после изби в сълзи, естествено от радост. Беше като нещо нереално като приказка”, каза още тя.

Надежда Ковачева има и по-малко братче, което се гордее с успехите й, а на прага на новата година 18-годишното момиче споделя, че си пожелава едно и също желание винаги.

"Аз винаги си пожелавам едно и също нещо и то е семейството ми да е здраво и аз да съм щастлива. Чувствам се много по-уверена в себе си, много повече разчитам на себе си.” Гласът на България” е едно училище, в него с месеци израстваш и се научаваш на всякакви неща в професионален, така и в личен план”, завърши Ковачева.

Надежда е дете на родители от смесен брак. Баща й е от България, а майка й е от Мароко. И двамата описват Надя като много палаво и амбициозно дете. През сълзи от радост те разказаха за чувството детето ти да е гласа на България.

Надежда, когато беше малка- на 3 години, винаги беше с  мен у дома. Когато  баща й отиваше на работа тя гледаше само певици по телевизията, не гледаше детски като децата. Слагаше един стол и гледаше само тях,” разказа майката на Надя- Нежец Илбехрим.

Бащата на 18-годишното момиче Велко Ковачев добави, че победата на Надя за него е била неочаквана. „Знам, че е много упорита и до сега се е представяла много добре, особено последните 3,4 години. Спечелила е 22 Гранд ПРИТА и отделно има златни медали- 56 бройки общо," допълни Ковачев.

След победата семейството й е организирало специално посрещане, на което са присъствали и приятелите на Надежда.

След като Надя се прибра имах над 1000 телефонни разговора, постоянно ми се звънеше и всички ми честитиха за победата й”, разказа Велко Ковачев.

Всеки ден с нея е незабравим спомен- така приятелите я описват, дори за тях победата е неочаквана.

 „Познаваме я вече от 5 години, когато тя дойде в нашия клас. Всъщност ние гледахме финала заедно с нея и само си спомням момента, в който вдигат нейната ръка, че тя е победителка и стоим  и сме шокирани и не знаем какво да си кажем,” коментира Ваня Станчева.

"Дори когато беше на кастинг аз бях в Пловдив, тогава нямаше как да бъдем заедно. Още след като ми каза какво се е случило, след като 4-те стола се обърнаха, аз просто бях -“да аз съм убедена, мисли какъв ще ти е тоалета за финала”. Бях убедена, че тя ще бъде на финал. Музиката е най-големият й мотиватор, най-големият двигател, който я е вдигал дори и да не е имала сили, разказа Евгения Ангелова- приятелка на Надежда.

Тази година Надежда е абитуриентка , а класната й ръководителка разказва, че повечето песни, с които младото момиче в взело участие във формата , са ги слушали и на живо.

Еуфорията беше много голяма, но ние като че ли всички го очаквахме, защото познаваме Надя всички много добре, знаем нейните способности. Много често и в часовете, в часа на класа правише импровизирани концерти, дори аз й споменах и на нея във времето, в което се виждахме или чувахме между отделните етапи на състезанието. Аз казвах, че дори когато я слушам по телевизията си представям веднага точно онези мигове, в които тя ни е пяла в часовете и тези песни звучаха в мен, защото аз знам какво може тя,” разказа Павлина Димитрова - класен ръководител на победителката.

След завършването на образованието си в училище, нейната учителка й пожелава да има сили и търпение , да бъде все така амбициозна и да има очи за хубавите неща, за добрите неща и сърце да приеме всичко това, което ще й се случи по пътя.

Следващата цел, която Надежда Ковачева ще гони е да създаде авторска песен.