Районна  прокуратура проверява казуса "Дестини", научи TrafficNews. Както сайтът ви информира вчера в свое разследване, има влязло в сила съдебно решение за събаряне на незаконно построеното заведение, но както собственикът Динко Миленчев, така районното кметство на "Тракия" пренебрегват заповедтта на ВАС. 

Хазартен бос не зачита решение на съда, община Пловдив - в ролята на щраусЗащо властта мери с двоен аршин и си затваря очите за незаконния клуб "Дестини" ?

На 19 декември 2018 година Върховен административен съд постановява клуб "Дестини" да бъде съборен. Шест месеца по-късно луксозното заведение продължава да е на мястото си. 

На 28 март 2019 година живеещите в бл. 173 , вх. Д през БГ Домоуправа подават жалба в районното кметство, като за пореден път се оплакват от шума, сигнализират за висока музика, твърдят, че заведението работи след полунощ, въпреки, че няма разрешение за удължено работно време. Отговорът от районното кметство, подписан от кмета Костадин Димитров е, че има издадена заповед за събаряне на „Дестини”, но тя не може да бъде изпълнена, защото кметството няма пари.

 Единият от собствениците на фирма - наемател  „Дирос Трейд” ООД е пловдивчанинът Динко Миленчев. Той е собственик на веригата казина „Империя” , а от миналата година е и собственик на футболен клуб „Спартак Пловдив 1947”.  В момента в общината се подготвят документите за концесията като общата сума на инвестицията на хазартния бос се очаква да надхвърли 10 милиона лева.

Хората от квартала смятат, че причината да се  пренебрегва решението на ВАС, е нежеланието на Общината да се конфронтира с благодетеля на „гладиаторите”. 

В прокуратурата вече е образувана преписка за неизпълнение на съдебен акт. Тя е възложена на полицията, която ще проверява както цялата документация по случая, така и действията / и бездействията/ на длъжностните лица, които имат ангажимент по казуса. Ако бъдат събрани доказателства за извършено престъпление, ще бъде образувано досъдебно производство.