Половината пловдивчани са избрали да прекарат лятната си ваканция на българското Черноморие. Гърция не е толкова желана дестинация, а значително голям брой хора няма да се отдадат на ваканция това лято. Това сочи анкета, направено от TrafficNews, в която са се включили 1022 души.

Почти 50% от тях посочват, че ще прекарат почивката си сред родното море. Този сериозен интерес вече бе проследен в репортаж на медията ни, в който ви разказахме, че на 70% от офертите по Черноморието вече са резервирани. Цените тази година кореспондират със силния интерес, като забелязва, че големите намаления заради несигурността от Сезон 2020 вече не са актуални.

Повече по темата прочетете тук:

Имате ли резервация за лятната ваканция? 70% от хотелите и къщите вече са запазени за юли и августЦената за почивка на морето – същата като преди COVID кризата

Впечатление прави, че близо 30% от анкетираните пловдивчани няма да се отдадат на отдих това лято, независимо от дестинацията. 20 % са отговорили, че няма да ходят на море това лято, без значение от причината. А 9% от пловдивчани са споделили, че работното им място ще спъне морето в разгара на отпускарския сезон.

Сериозен въпрос буди ниският коефициент, който Южната ни съседка си е извоювала. Противно на големия интерес, който курортистите обикновено показват към тази дестинация, едва 12,5% са посочили, че ще акостират по нейните брегове. Другите дестинации извън страната също тази година не будят голям интерес у пловдивчани, като под 4% от тях отбелязват, че ще прекарат лятната си отпуска някъде другаде в чужбина.

Без да се посочва причина за това, можем да предположим, че основна заслуга би имал COVID-19. Дори и опасността от зараза да не е водеща тук, вероятно организацията на документи и паспорти може да е отказала част от ентусиастите. Не може да пренебрегнем и финансовата стагнация, която много семейства в България изпитват след кризата.

Много малко са и тези, които ще бъдат нестандартни и вместо на море, ще заложат на значително по-уединен начин за почивка. Една 8% споделят пред TrafficNews, че пясъкът и водата не олицетворяват тяхната представа за отдих и ще прекарат отпуската в прохладните планини на България.