През последните две години светът се сблъска с несвойствена реалност, към която трябваше да се адаптираме. Тя промени делника, но и празника ни. Научи ни, че няма по-ценно от хората, които обичаме, както и че не бива да пропускаме поводите да им го покажем. Може би точно това са уроците на най-смирения християнски празник – Рождество Христово.

По този повод TrafficNews попита пловдивчани къде откриват посланията на коледния дух и какво за тях е Коледа. Ето какво ни отговориха те:

Семеен уют, спокойствие и топлина. Това са нещата, които според тях осмислят празника. За повечето това са дни, които трябва да бъдат прекарани заедно с най-близките, на място, което наричаме „свой дом“.

Посланията на Коледния дух пък гражданите откриват в най-простичките неща – топла вечеря, грейнала елха и мир.

Коледа е празнуване с много усмивки и радост, споделени с хората, които ни обичат“, споделя пред TrafficNews д-р Савка Сармаджиева.

Александър Мерджов пък споделя, че за него Коледа е пътуване във времето, което отвежда към безгрижните детски години. Празникът той свърза в посещение в дома на баба му, където е прекарва Рождество и се чувства щастлив.

Коледният дух е семейство и близки хора. Тогава, когато децата ми се връщат у дома. Аз приготвям храната. И сме много щастливи, защото сме заедно“, споделя друга пловдивчанка с усмивка.

За пловдивчани тази година най-важното коледното желание остава едно – здраве! Те  пожелаха на себе си и всички българи спокойствие, тъй като в последните две години усеща напрежение заради здравната и икономическа криза.