Случаят от Столипиново е едно гражданско неподчинение на хора, които са се опитали да попречат на полицията да си свърши работата. Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди по темата за сблъсъка между многолюдна група роми от малцинствения квартал и органите на реда.

Полицията влиза вчера в махалата по сигнал за наркотици, намира наркотици, при което пловдивският общинският съветник Айри Мурад оглавява група от 200-250 човека. Те тръгват да се саморазправят с органите на реда. Същият този човек само преди няколко месеца се опита да измами община Пловдив и общинския съвет, внасяйки предложение, което беше оттеглено, след като се направи обстойна проверка. Тогава той се е опитал да наеме зала Колодрума за едно събитие, което се е оказало фалшиво, но за него се е събирало пари. Този същият човек в една от националните медии преди малко повече от година е обяснявал, че жена му е мюсюлманка и съответно като такава той и забранява да работи, кара я да носи бурка и т.н.“, подчерта депутатът от ВМРО.

Александър Сиди смята, че Айри Мурад е от някаква по-радикална групировка в "Столипиново". Той се закани, че по този случай ще бъдат сезирани държавните органи да открият всичко, което е свързано с този човек и ако има данни за престъпление той да понесе своята отговорност.