Не можем да разберем дали тези хора са умрели или просто са взели поредната си доза. Ежедневно удължаваме пътя си, за да заведем децата на училище или детска градина само и само да не ставаме свидетели на това. Това разказа очевидец на днешните трагични събития в центъра на Пловдив пред TrafficNews

Десислава всеки ден води детето си на ясла, която се намира точно на минута от градинката на Сточна гара, където тази сутрин беше открит мъртъв наркозависим. Тя се опитва да заобикаля локацията, тъй като там се събират мъже, които употребяват алкохол и наркотици. Често има лежащи хора по пейките, както и неадекватни, разказват хора от квартала. 

"Точно днес закъсняхме и като най-пряк път, реших да мина от там с 2-годишното ми дете. Починалият мъж не беше намерен да лежи мъртъв на пейката. Беше в компанията на още няколко мъже. Видяхме как въпросният човек буквално беше подхвърлян и дори държан в седнало положение от свои съратници. Трудно можем да разберем в какво състояние са тези мъже и дали са живи. Познаваме лицата им, постоянно ги виждаме в неадекватно състояние около нас. Детето ми се шокира, макар да е малко. Много се впечатлява и гледката просто го ужаси", разказва майката. 

Откриха мъртъв мъж на пейка в пловдивски паркЕкип от униформени бе на място

Припомняме, че сигналът е полицията е подаден около 8:30 часа тази сутрин. Установена е самоличността на починалия 40-годишен мъж, който е познат на органите на реда за употреба на наркотични вещества. Смъртта е настъпила естествено, съобщиха от полицията за медията ни. По тялото му не са открити следи от насилие.

Макар към момента да няма официална информация за причините, вероятно става дума за свръхдоза. 

Десислава обаче е категорична, че не можем да продължим да се правим, че това не се случва ежедневно в парка на метри от домовете на стотици хора. 

"Трябва да бъдат взети мерки и това е мнението на всички живущи и майки в района. Не бива да има страх от преминаване през градинката, в непосредствена близост има детски площадки, училища, детски градини и университет", посочи пловдивчанката. 

Тя обясни, че хора от района са подавали сигнали за видимо неадекватни хора, налягали по пейките в района. Според нея решението е пейките да се премахнат поне временно, да се увеличи контрола или да се сложат камери. 

Припомняме, че Община Пловдив има намерение да изгради голяма система за видеонаблюдение в паркове, градини и други обществени места. Наш репортер потърси за коментар зам.-кмета по обществен ред и сигурност Йордан Ставрев. 

"В момента се изготвя задание за поставяне на камери за видеонаблюдение. Ще включим всички градини и паркове и локации с интензивно събиране на хора. В момента работим със система от 2006 година и само надграждаме. По отношение на патрули и увеличение на полицейското присъствие в района, това е работа на районните полицейски управления", посочи Ставрев. 

Припомняме, че само преди няколко седмици жители на кооперация на метри от градинката намериха върху пощенските си кутии спринцовка и други пособия за инжектиране на наркотици. 

Наркоман заряза кървавите си "инструменти" в частна кооперация в ПловдивПотресаваща гледка посрещнала тази сутрин пловдивчаните, живеещи до ПУ