Необичайната любовна история, намерила отражение в манекени и плюшени мечета пред пловдивския затвор, става все по-заплетена. Докато приятелката на затворника Георги Станчев - Лудото Гоче влиза в образа на Жулиета, любимият й все повече се отдалечава от този на Ромео. Оказва се, че в основата на "арт инсталацията" пред оградата на затвора стои драматична поредица от събития.

Припомняме, че преди дни дърветата около затвора осъмнаха накичени с манекени."Автор" е приятелката на затворника Станчев - Иванка. Любимият й излежава присъда за кражба, а от две години насам между двамата стоят масивни стени и бодлива тел. През това време обаче Гочето променил коренно отношението си към нея. Последният път, когато имали възможност за свиждане, той дори го отказал, оставяйки Иванка с пълни торби с лакомства пред вратите на затвора. Според жената отговорна за внезапната промяна в отношенията им е средата, в която Гочето е попаднал. 

Усещане за жена! Гадже на затворник закача манекени по дърветата пред ареста в Пловдив

"Вместо да превъзпитава хората, затворът ги превръща в изверги", твърди тя и изтъква, че затворниците масово попадат във водовъртежа на наркотици и постоянни конфликти. Въпреки неблагоприятната среда, в която е попаднал, Иванка не се е отказала да чака мъжа си и му е останала вярна. 

Преди Станчев да влезе в затвора, двамата били щастливи. Живеели заедно, родило им се и дете. След като прекрачил прага на килията обаче, Гочето охладнял към любимата. Иванка не намира обяснение за поведението му, като изтъква, че винаги е търсела начин да помага на половинката си. Именно тя издържала семейството докато Станчев бил на свобода, осигурявайки поминък и на детето си, и на бащата. Жената продължавала да дава всичко от себе си посвоему и докато мъжът и бил зад решетките.

Жената споделя, че е избрала да привлече вниманието на затворниците именно с манекени, тъй като повечето от тях са лишени от женска ласка. Силуетите били захвърлени, а Иванка решила да им намери приложение, като осигури на затворниците поне наслада за окото. Със или без манекени, тя често може да бъде забелязана под прозореца на килията на Гочето. В разговорите си обаче двамата отдавна са загърбили добрия тон. Мъжът всячески се опитва да отпрати Иванка, като двамата дори разменят и заплахи. Често се налага и намесата на надзирателите, споделят очевидци. 

Очевидци разказват, че неочакваните визити често стават повод за скандали между двамата. В резултат Станчев започвал да звъни напористо по телефона и дори да обижда любимата. Тя обаче продължавала да се връща, защото давала мило и драго за любимия.

"Искам просто да проведем един топъл и човешки разговор", споделя самата Иванка. Тя обаче споделя и съмненията си дали бащата на детето й някога я е изпитвал чувства към нея. 

"Рецидивистите не могат да обичат. Ако си е намерил друга, нека тя има представа с какво се захваща", споделя през сълзи жената. Въпреки хладните отношения между двамата, тя продължава да търси изобретателни начини за диалог с него. Иванка не скрива надеждата си, че всичко може и да се оправи след около година, когато Станчев бъде освободен.