Районът около входа на Следствения арест прилича на сметище. Пластмасови бутилки от вода, опековки от айрян, найлонови торбички, мазни хартии, бидони, чаши от кафе, парцали и най- различни биоличични отпадъци. на пръв поглед нищо необичайно - просто занемарен район, за който нито районното кметство , нито управата на затвора се грижат. Сред отпадъците обаче се забелязват и необичайни  за мястото "замърсители" като пласмасови манекени и плюшени играчки. 

Тъй като в района няма магазини за дрехи или шивашки фабрики, тръгнахме по следите на манекените, за да разберем как са се озовали пред затвора. И се натъкнахме на една необичайна любовна история. 

Доскоро пласмасовите силуети били накачени по голите клони на дърветата, като авторът на тази необичайна инсталация е приятелката на един от лишените от свобода - Георги Станчев, по-известен в затвора с прякора Лудото Гоче. Той излежава присъда за кражба. Дамата на сърцето му обаче продължила да му бъде вярна и тъй като времето за свиждане очевидно е недостатъчно за влюбените, тя всяка вечер го навестявала. Затворници твърдят, че двойката ризигравала сцени от "Ромео и Жулиета", но в обратен вариант , тъй като Лудото Гоче се провесвал през решетките, а гаджето му го чакало долу, за да си говорят. И тъй като жената явно съжалила и него, и останалите затворници, които нямали достъп до женски ласки, решила да им осигури поне визуално удоволствие. "Да видят поне нещо женско" обяснила креативната любовница и увесила манекените по дърветата. Обяснила на всеослушание, че се тревожи за здравето на Станчев и не искала принудителното въздържание да се отрази на връзката им. 

През уикенда се е появило и плюшено мече, но на този етап не е ясно дали това е израз на романтика или е намигане към любителите на нестандартния секс. 

На фона на случващото се зад решетките обаче, любовната история на Лудото Гоче е безобидна закачка. Според затворници режимът / особено за по-заможните/ е изключително облекчен, а някои от служителите го определят като анархия. Преди няколко седмици затворникът Росен Ненов избяга от охраната и се опита да се покатели на дърво, а друг лишен от свобода - Мехмед Михайлов - Котката тероризира всички като гълта батерии, пирони, зашива си устата и по този начин тероризира администрацията и получава това, което иска. 

Преди по-малко от месец надзирател от пловдивския затвор напусна поста си и нападна свой колега, като го обвини , че го замерил с фас от цигара. Служителят бе настанен в болница с комоцио , а по случая Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" извършва вътрешна проверка. 

Бой в затвора в Пловдив! Надзирател е с комоциоГДИН започна дисциплинарна проверка