30-годишния Никола Камберов, известен като Синбад, който уби преди 14 години мъж застава за пореден път пред съда. На заседанието в понеделник, всички неявили се до момента свидетели, трябва да дадат показания пред магистратите.

На екран пък ще бъде възпроизведен и следственият експеримент, който разкрива начина на убийството.

На предходното заседание очи в очи се изправиха всички, присъствали на убийството във фаталната нощ. Заседанието бе белязано със скандали, бой и глоби. 

Синбад разказа за убийството в Столипиново, ключов свидетел заплашван с клане СНИМКАСъс скандали, глоба и шест очни ставки премина поредното заседание по делото срещу Камберов

Камберов е обвинен за това, че на 13 декември 2003 година е убил по особено жесток начин 26-годишният Божидар Моллов в Столипиново.

На тази дата преди 14 години Никола, известен с прякора си Синбад, пътувал в лек автомобил заедно с двама свои приятели и  приятелката на единия от тях. След 23 часа те се придвижили по ул. „Сокол“, в посока към т.нар. „боклук-блок“ в квартал Столипиново.  По това време Божидар вървял сам по ул. „Сокол“ и приближил автомобила им, който бил спрял. Той се навел през прозореца, хванал с двете си ръце един от пътниците и започнал да го обижда и попитал защо му е  отнел приятелката, която била в автомобила. В това време Никола  слязъл от автомобила, започнал да го удря с юмруци, при което пострадалият паднал в близка локвата, след което станал и се отдалечил от колата. Никола  го последвал.

Извадил нож с дървена дръжка, с дължина на острието 12 см., и нанесъл с него удар на Божидар в гърба. След това си тръгнал и изхвърлил ножа в река Марица. Той се уговорил с пътниците в автомобила да си мълчат за инцидента. През това време пострадалият започнал да вика за помощ, успял да се добере до близкия блок на ул. „Сокол“, почукал на една от вратите. Свидетелката го видяла да лежи пред апартамента, излезли други хора и повикали Спешна помощ. По-късно лекарите констатирали смъртта на Божидар, като според съдебно-медицинската експертиза се дължи на сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, причинена от остра кръвозагуба.

През пролетта на 2017 г. били дадени свидетелски показания по случая, след което Никола е бил задържан. Извършен е бил следствен експеримент, при който той е посочил мястото, където е наръгал пострадалия и механизма, по който го е извършил, както и къде е изхвърлил ножа.

Синбад не признава убийството преди четиринайсет години, семейството иска 100 бона кръвнина СНИМКИЗащитата поиска делото да бъде върнато в прокуратурата