Баща на участник в ПТП в Пловдив отнесе акт за дребно хулиганство, защото се разправял  с полицаи и шофьора след инцидента. Заради скандала, мъжът бе глобен със 100 лева.

Екшънът се разиграл на булевард „Македония”. Преди повече от седмица, минути преди 20 часа, настъпила катастрофа между два автомобила на кръстовище на булеварда. Пострадали е нямало, но материалните щети били сериозни. За инцидента е подаден сигнал до Пътна полиция.

Екип от униформени пристигнали на мястото на произшествието, когато бащата на единия от участниците пристигнал. Още с идването си, той започнал да крещи на другия водач и да спори за причината и вината за настъпването на ПТП.

Виковете огласяли булеварда и се наложило полицията да се намеси в спора. Те обаче също били атакувани с обиди и нелицеприятно обръщения.  Униформените помолили ядосания пловдивчанин да се отдръпне и да не пречи на работата им. Разпоредбите им не били спазени, а точно обратното – мъжът изстрелял още по-арогантни и нецензурни думи към тях.

Наложило се хуриганът да бъде санкциониран за хулиганска проява. 

Преди дни глобеният се изправил пред Районен съд – Пловдив. Той заявил, че нищо от написаното в наказателното постановление не отговаря на истината. Въпреки твърденията, магистратите потвърдиха глобата.

За извършеното нарушение се предвиждат два вида наказания – „глоба” или „задържане в структурно звено на МВР”. Поради липсата на предишни прояви, чисто съдебно минало и трудовата му ангажираност, пловдивчанинът бе наказан единствено с парична глоба в размер на 100 лева.