Командосът Ангел Желязков /32/ бе доведен във Военния съд , окован като най- опасните престъпници - с кожен колан , за който белезниците са хванати с дебели вериги. Той застана на подсъдимата скамейка , а до него бе адвокатът му Красимир Елдъров. Днес Военният съд разглежда мярката му за неотклонение. 

Десетина колеги от 68-ма бригада парашутната бригада на военния Ангел Желязков дойдоха, за да го подкрепят. 

„Ние не можем да повярваме в това, което пишат за него. Познаваме Ангел от 15 години. Никога не е бил агресивен. Не е споделял да има проблеми вкъщи. Какво да си мислим и как да реагираме, след като полицаят е отишъл в дома му да го тормози и да се кара с него. Ние не знаем дали полицаят не е извадил пистолет и не го е насочил към Ангел“, това разказаха колегите на обвиняемия, цитирани от Блиц.

Припомняме, че съседи на 44-годишния Добромир Лазаров, който бе убит при скандал в Кючук Париж, разказаха, че мъжът преди време е насочил оръжие към друг свой съперник. Той е разведен с първата си съпруга, която след това има друга връзка. Според хора от Сопот обаче двамата мъже са имали разгорещен спор, при който полицаят е извадил оръжие.

Смъртоносният удар, нанесен по първоначална информация от Ангел, е попаднал в сърцето на Добромир. Сопотският полицай издъхна в болницата. Разпрата стана заради дознателката Люба Алексова, която е живеела от няколко години на семейния начела с военния. Преди повече от година обаче Люба започнала работа като полицай в РУ-Карлово.

Вечерта на нападението Лазаров се обадил на Ангел по телефона и го заплашил, че ще го убие с думите: "Ще те убия педерастче малко! Къде си ще те трепя!" 

Очаквайте подробности от развоя на делото за мярката за неотклонение!