Питейна вода заля улица в Кючук Париж. За това сигнализират живеещи в района на ул. „Порт Артур“. По думите им водата е започвала да приижда и към частни обекти – гаражи и подземия на близките жилищни сгради. Започнала е да наводнява и перпендикулярната ул. "Петър Стоев".

Заради аварията се е стигнало и до инцидент с лек автомобил. Предната гума на колата е заседнала в дупка на улицата. Тя не е била видима заради огромните количества вода, които цяла сутрин се изливат. Дали отворът в асфалта се е получил вследствие на наводнението, все още не е ясно.

От ВиК - Пловдив обясниха за TrafficNews, че аварията е отразена за планов ремонт в днешния им списък. Причината е неизправност на амортизиран етернитов водопровод. На място вече са екипи на дружеството, които работят по отстраняването на аварията.  

Освен това, поради авария на спирателен кран в кв. „Осторомила“ с нарушено подаване до 14ч. Днес се очаква да бъдат в района на „Южни Къщи“.

Авария по водопроводната мрежа има и в района на улиците "Никола Войводов“, ул. "Коматевско шосе" №38 и ул."Мусала" с ул. "Братя Миладинови". Предвижда се проблемите да бъдат отстранени в рамките на днешния ден, като водоповадането ще бъде възстановено към 16ч.

Заради направа на нова водопроводна връзка без вода за няколко часа ще останат и в село Воисил. В село Кръстевич е възникнал проблем и до отстраняването му жителите ще останат на сухо.  

Очаквайте подробности!