Във връзка със започващия ремонт на кръстовището на бул „Христо Ботев“ и ул. „Любен Каравелов“ (до Стоматологичния факултет), където ще се полага магистрален водопровод, от 7,30 часа на 7 септември (вторник) се въвежда временна организация на движението. Това решиха по време на работна среща на място заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов, директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков и представители на сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

„Заради ремонтните дейности на булевард „Христо Ботев“ в западна посока е отворена само едната лента за движение, ето защо в най-натоварените часове движението ще се регулира от служители на „Пътна полиция“, а не от светофарната уредба на кръстовището. Те ще осигуряват по-продължително движение на автомобилите в дясната лента на южното платно на булеварда. Целта е да се облекчи трафикът и да се избегнат задръстванията", уточни заместник-кметът Чонов.

Временната организация на движението ще продължи до началото на учебната година на 15 септември. От ОП ОКТ призовават гражданите да ползват и алтернативни маршрути, за да избегнат допълнително натоварване на трафика в кръстовището.