Собственикът на паркът зад хотел Санкт Петербург е поискал 15 милиона лева от Общината, с които да придобият собствеността на терена. Кметът Иван Тотев каза, че Общината категорично е отхвърлила този вариант и обясни, че ако е необходимо ще бъде гласувано и в Общински съвет. Той обаче не вярва, че дори и един съветник би подкрепил подобна идея. От компанията дори са входирали инвестиционно намерение за изграждането на временен паркинг на част от парка, което обаче е било отхвърлено от градските власти, но заповедта е била обжалвана в Административния съд.

„Предупредих хората от инициативния комитет, че най-вероятно ще влезем в съдебни спорове, тъй като все пак не е 1944 година. Община Пловдив ще парира всякакви опити за строителство там, а в новия общ устройствен план цялата зона ще бъде за озеленяване“, коментира Иван Тотев.

Припомняме, че на 6 май Бойко Борисов обеща на жителите на Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел „Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк. Той добави още, че е възложил на държавните общински органи да решат проблема с терена.

Бойко Борисов: Паркът в Кършияка ще остане зелен! Да забравят за застрояванеПремиерът беше посрещнат от над 300 пловдивчани