Бойко Борисов обеща на жителите на Кършияка, че каквото и да се случи теренът зад хотел „Санкт Петербург“ ще остане зелена площ и парк. Той бе посрещнат от над 300 души с овации, като с него бяха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев, както и областният управител Здравко Димитров.

Борисов заяви, че и в София имало няколко такива случаи с частни зелени площи, като той ги бил решил в полза на хората, въпреки че  „са му пращали бели рози заради това“.

"В плана на Пловдив това е озеленено. Остава парк, така че, който иска да купи парк това са хубави частни паркове. Това съм го разпоредил. Това ще остане зелено!", заяви премиерът.

„Искат да строят нов Златен век тук!“, подхвърли един от протестиращите. Борисов отвърна с усмивка, че и хотел „Санкт Петербург“ не е нещо малко.

Той е възложил на държавните общински органи да решат проблема с терена. Като съвсем скоро всичко щяло да стане ясно. Хората бяха изключително благодарни на премиера затова, че той е обърнал внимание на проблема им и го изпратиха със скандирания „Бойко, победа“. На въпрос защо общинската администрация не е на място, той каза, че е възложил задачи, които са изключително важни за града.

Премиерът заяви, че се надява да започне да идва по-често в Пловдив. 

Кметът на района Ральо Ралев също заяви, че се прави всичко възможно този парк да стане зелена площ. В новия ОУП се очаква целият терен да бъде вкаран като зелена площ.

Припомняме, че Община Пловдив ще стане съсобственик с Байрям Солак в терена, тъй като неправомерно е била отписана от кадастъра стара тоалетна. В момента пък от Министерството на отбраната търсят документи, свързани с бункера, който е в средата на парцела.