Обявеният за днес протест на ресторантьорите в Пловдив ще се проведе, въпреки че от Общината не са дали разрешение, научи TrafficNews. От сдружението са внесли уведомително писмо, че в 16 часа ще блокират кръстовището на Чифте баня, но не са изпълнили 24-часовия срок, предвиден в закона. По тази причина от Общината са отказали да дадат разрешение за провеждане на протеста. Въпреки това собствениците на ресторанти и техните служители са твърдо решени днес да излязат и за пореден път да заявят исканията си. 

Вчера десетки излязоха, за да протестират срещу обмислянето на нови мерки за ограничаване разпространението на COVID-19, които правителството предлага. Някои дори пристигнаха „въоръжени“ с капаци от тенджери и черпаци. 

Близо 40% от обектите в града  са фалирали по време на първото и второто затваряне. Собствениците настояват за адекватни икономически мерки и са категорични, че няма да бъдат жертвеното агне на COVID кризата. Основното притеснение на персонала пък е дали след затварянето ще успяват да покриват основни разходи и битови нужди.

„Не виждам логика, как само заведенията бяха виновни за бума на болни, а магазините, които работеха, не допринесоха за увеличение на случаите“, коментират още ангажирани в бранша.

Без необходимите разрешения, протестът днес ще бъде незаконен. Предстои да разберем дали полицията ще се намеси.