Участниците в протеста срещу ограничителните мерки щурмуваха общината преди минути. След като прекосиха булевард "Цар Борис Трети" и за няколко минути блокираха движението в знак на протест, над 3000 хиляди души се събраха пред сградата на община. С викове "Оставка", "Искаме работа" ," Кой ще ни плати наема" те изразяват своето несъгласие със заповедтта на здравния министър. 

Тъй като представител на местната власт не се появи / всъщност този протест би трябвало да бъде пред сградата на Областна управа/ , няколко души се опитаха да влязат в сградата. Те издигнаха плакат "Политически проститутки" пред погледа на охраняващия полицай. "Искаме равнопоставеност със заводи, хипермаркети и транспорт" , "Не можем всички да сме държавни служители" "Наема е 100%" ,"Не на дискриманицията" са само част от плакатите , които носят протестиращите. 

"Как да живеем без средства? Как да плащаме наеми? Голяма част от персонала ни е от други градове. Живеят на квартири. Това са цели семейства, имат малки деца. Някой изобщо мисли ли за тези хора, които остават на улицата?" възмущава се управителят на клуб "Ескейп" Тодор Атанасов. 

Голяма част от участниците носят брандирани тениски на заведенията в които работят. В протеста участват представители на близо 80% от заведенията под тепетата. Това е най- масовият протест от антиправителствените митинги от миналото лято насам.