Пловдивчани са недоволни от новата инфраструктура, появила се след ремонта на ул. „Лев Толстой“. Ремонтът там продължава от септември насам и не бе замразен дори при големия безпорядък, който цареше в края на миналата година в кв. „Гладно поле.

Припомняме, че през декември бе настанал абсолютен хаос за пешеходци и шофьори, който продължи малко над седмица. Това стана, след като трите фирми, спечелили процедурите по „Региони в растеж” за квартала, започнаха по едно и също време своите проекти. Те са на обща стойност от над 11 млн. лева, като включват тежки дейности по смяна на ВиК, пътни легла, настилки и други.

След ударната работа на бул. „Санкт Петербург“, ремонтът там успя да завърши предсрочно. Междувременно продължиха дейностите по улиците „Лев Толстой“ и „Генерал Радко Димитриев“. „Богомил“ бе временно спрян.

Безпорядъкът в "Гладно поле"! Как три стартирали едновременно проекта предизвикаха хаос в цял кварталРеорганизираха движението, по част от обектите не се работи от дни

Към днешна дата откриваме, че ремонтът на ул. „Лев Толстой“ е в най-напреднала фаза и остава полагането на още един слой от асфалтовата настилка. Тротоарните площи вече са изградени, поставени са бордюри и шахти.  

Забелязваме още, че тротоарът и пространството, което се очаква да бъде озеленено, е значително по-мащабно от платното за движение. То отново ще действа като двупосочно.  Този път обаче са елиминирани всички възможности за паркиране по тротоарите. Има само няколко заложени в инфраструктурата паркоместа, които биха побрали не повече 10 коли за цялата улица.

Идеята донякъде кореспондира с тази за еко квартал, което по всичко личи е приоритетна на района. Тя обаче бързо срещна противници и вече няколко пловдивчани сигнализираха на TrafficNews, че по този начин близко работещите ще срещат трудности при подобна организация на платното. Според шофьори строителството не е преценило трафика, а за пешеходците е оставено повече от необходимото пространство.

Дейностите на „Генерал Радко Димитриев“ също са в сила. Тежка техника е на място и вече са поставени новите тръби по ВиК мрежата.

По дължината на улица „Богомил“, която беше временно замразена заради реконструкциите по „Санкт Петербург“, не личи да се извършват каквито и да е дейности. Там на практика не откриваме никаква разлика между състоянието на улицата през декември на 2021г. и днес.

Припомняме, че за разширяването и реконструкцията на настилката, стартирали през септември, бе даден срок от 120 дни.

Галерия:

Улица "Лев Толстой" :

Улица "Богомил" :

Улица "Генерал Радко Димитриев":