Присъда от една година условно получи 37-годишният Християн Нейков, който е обвинен за разпространение на порнографски материали на непълнолетни лица в социалните мрежи. Това реши Районен съд-Пловдив в процедура, протекла по реда на съкратеното съдебно следствие, като магистратите отложиха изпълнението на наказанието с изпитателен срок от четири години, както и глоба в размер на 1000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Малко по-рано днес в съдебната зала Нейков изцяло призна вината си.

Ето го воайора от Пловдив, който иска голи снимки на 14-годишно момиче във FacebookМъжът се призна за виновен, обявяват присъдата му до края на деня

Припомняме, че Нейков е спипан, след като чрез свой фалшив профил, в който се представя за непълнолетна ученичка, поискал приятелство на 14-годишна пловдивчанка. След това той изпратил голи снимки на момичето и поискал и тя да му изпрати. Телефонът на девойката обаче бил у майка ѝ, която си комуникирала с мнимия профил и в крайна сметка подала сигнал към полицията. 

Днес Нейков се яви в съдебна зала със служебния си адвокат Алдин Шенков. От данните по делото стана ясно, че Нейков живее в Пловдив, както и че преди е бил осъждан, но е реабилитиран. Майката и непълнолетната ѝ дъщеря, която е станала обект на нездравите воайорски щения на Нейков, не бяха в залата. Те са били призовани, но са отказали да присъстват, като са заявили че няма да повдигат частно обвинение срещу Нейков.