Пускат в продажба нови  пловдивски сувенири. Те са дело на шестима творци от различни сфери - графичен и продуктов дизайн, мода, архитектура, изкуство и илюстрация.

Арх.  Пенка Станчева и илюстраторката Розалина Буркова са работили над серия магнити с тема тепетата на Пловдив. Графичният дизайнер Николета Носовска  пък е изработила  платнена чанта / калъф 2 в 1, с визуален мотив от павираните улици на Стария град.

Илюстраторът  Теодор Георгиев пък е направил серия от атрактивни илюстрации с тема Капана, разположени върху опаковка на шоколад, корица на тефтер, сувенирни стикери и значки. Студиото за керамика и продуктов дизайн  е направило прототип на сувенирна чаша с мотиви от града, а бижутерът Нева Балинкова  е изработила ключодържател - интерпретация на емблематична за Пловдив възрожденска сграда.

Творческият тандем Мисирков / Богданов пресъздадоха Паметника на Альоша в близалки в различни цветове. По думите на двамата, така символизират срещата на героичното минало и консуматорското общество, и как историята се претопява в устата - цветна, бърза, директна консумация.

През 2018 г. беше проведена онлайн анкета с цел проучване на мнението за очакванията към реализация на темата. На събитието бяха представени основните изводи и любопитни моменти от анкетата. Прототипите на сувенирите в проекта са резултат от собствената интерпретация на визуалните творци, както и на изводи от анкетата.

Сувенирите ще се продават в тираж от 1 април на осем локации в Пловдив.