Сметосъбирането в Пловдив минава през деня! Графикът за обслужване на съдовете за смет е променен, като това ще става в светлата част на денонощието. Причината - постъпили сигнали в ОП „Чистота“ за шум при сметосъбирането в ранните часове, както и няколко сигнала от последните дни, публикувани в пловдивските медии.

За промяната съобщи директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов. Той обаче обяснява, че това може да предизвика други неудобства на плодивчани.

„Осъзнаваме неудобството, което това наше действие рискува да предизвика: необслужени контейнери до обяд и затруднение на трафика; в жегите може да има неприятна миризма от съдове за смет, като се вземе предвид характерът на отпадъка – дини, пъпеши, домати и други биоотпадъци; възможно е да има шум във времето за следобедна почивка от 14 до 16 ч. Но за да оправдаем девиза си „Винаги в услуга на града“, ние сме длъжни да предприемем мерки съобразно получените сигнали“, коментира Иван Стоянов.

Директорът на „Чистота“ заяви, че на тел. 032 675 817 очаква отзивите на гражданите за промяната, която ще започне от следващата сряда - 16 август.