За трети пореден ден пловдивският квартал „Христо Смирненски” остава без ток за дълъг период от време. Десетки сигнали и жалби постъпиха в редакцията на TrafficNews за последните 48 часа от притеснени и гневни жители на квартала.

Снощи токът спря в 21:40 часа и беше пуснат отново в 22:50 часа. Това е повече от час във време в което всички са си вкъщи. Предишната вечер аварията беше по същото време, но с времетраене малко повече от 40 минути. Днес отново на 2 пъти беше спряно електроподаването за кратки интервали от време.”, разказват пловдивчани.

За тези два дни е имало и множество спирания за по няколко секунди, които са изключително опасни за домакинските електроуреди и всичката техника по домовете ни. Това е и основното, което притеснява жителите на квартала – какво ще стане ако някой уред изгори или гръмне? Кой ще поеме отговорност и ще покрие щетите?

От телефона за аварии на електроразпределителното дружество се казва само, че има авария в района и се работи по отстраняването”, споделят читателите.

Аварията обхваща пространството от студентските общежития на улица „Царевец” до улица „Белица” в карето с „Пещерско Шосе” и ЖП линиите.

От EVN потвърдиха за аварията в квартала, но без да конкретизират къде точно е проблема и кога точно ще бъде отстранен.